Dagaanbiedingen overzicht dagaanbiedingsms.nl

Bedrijfsfitness laten inrichten, wat heb je nodig?

Items voor in de bedrijfsfitness

Een bedrijfsfitness laten installeren is een goed idee omwille van heel wat redenen. Zo is een goede lichamelijke gezondheid van jouw werknemers enkel maar positief. Dat zorgt voor minder ziekte, meer motivatie en een productiever bestaan. Bovendien kan een bedrijfsfitness ook een positieve impact hebben op de geestelijke gezondheid. Een bedrijfsfitness kan ook een positief selling point zijn in onderhandelingen met nieuwe werknemers of het ding zijn dat ervoor zorgt dat werknemers net blijven. Maar hoe pak je dat nu aan zo’n bedrijfsfitness? Wat mag er niet ontbreken?

Voorzie de ruimte

Het begint allemaal met de juiste ruimte kiezen voor de bedrijfsfitness. Eerst en vooral moet de ruimte groot genoeg zijn. Als je toch de beslissing neemt om er eentje in te richten heeft het geen zin dit halfslachtig te doen. Er moet plaats zijn voor de toestellen en ook plaats zijn om met op zijn minst een paar mensen tegelijkertijd te trainen. De ruimte zelf is bij voorkeur ook afgesloten van de werkruimte en niet al te zichtbaar van de werklocatie. Het is niet aangenaam om te gaan fitnessen terwijl de werkende collega’s op je vingers aan het zien zijn. Daarnaast is het belangrijk om een dempende vloer te installeren en bij voorkeur ook enige geluidsdemping naar buiten toe te voorzien. Ten slotte is de luchtcirculatie een aspect om niet te vergeten. Als je traint dat heb je lucht en ademruimte nodig!

Welke toestellen?

Krachtapparatuur

In een bedrijfsfitness moet je natuurlijk niet eenzelfde aanbod aan krachtapparatuur voorzien zoals een sportschool doet. Maar een variatie aan dumbbels, voldoende gewichtsschijven, een bench press, een paar kettlebells en een olympische halterstang is wel een minimum. Krachttraining is een handig element voor iedereen die met fitness bezig is van beginner tot doorgewinterde prof.

Een kabeltoren

Een kabeltoren is één van de meest functionele en veelzijdige apparaten die je in de fitness kunt vinden. Zet er eentje in jouw bedrijfsfitness met de nodige opzetstukken en jouw werknemers kunnen de rest zelf wel invullen. Zo sla je in één klap wel tien vliegen. Een dergelijk toestel is immers geschikt voor benen, armen, borst en nog veel meer afhankelijk van hoe je heet gebruikt.

Een loopband

Een loopband is niet voor niets een vaste waarde in elke sportschool. Het is laagdrempelig, het werkt en er zullen gegarandeerd mensen gebruik van maken. Niet iedereen is immers echt bezig met kracht opbouwen. De kans is groot dat een bepaald gedeelte van jouw werknemers meer interesse hebben in conditie en in gewicht verliezen en dat is dit ideaal.

Een cross trainer

Een cross trainer is nog zo één van die toestellen die je altijd in elke sportschool ziet. Het is dan ook een apparaat dat heel erg goed werkt op cardiovasculair niveau. Ook de crosstrainer is laagdrempelig en perfect voor het opbouwen van conditie en verliezen van gewicht.

De nodige elastieken en accessoires

Sommige oefeningen zijn te moeilijk om zo uit te voeren of moeten net iets moeilijker gemaakt worden. Met elastieken van verschillende sterkte kunnen beide groepen gemakkelijk en vlot bediend worden. Door deze op de juiste manier aan te spannen kan je bepaalde oefeningen zwaarder of net lichter maken.

Een optrekstang

Een optrekstand is een toestel dat zo goed als geen investering vraagt en is toch een populair en effectief apparaat. Met deze simpele toevoeging voeg je een wereld aan opties aan de trainingsprogramma’s toe. Zo kan je bijvoorbeeld de optrekstand in combinatie met de elastieken gebruiken.

Een goede hometrainer

Alles wat er is gezegd over de loopband en over de cross trainer geldt ook voor de home trainer. Bovendien kan je dit zelfs nog een tikje intensiever maken. Ideaal toch!

x