Matthäus Passion van Bach (27 maart) of The Messiah van Händel (28 maart) in Concertgebouw

Foto Matthäus Passion van Bach (27 maart) of The Messiah van Händel (28 maart) in Concertgebouw
Van € 85,00
Voor € 34,00
LET OP: Deze dagaanbieding was van 16-03-2016 en is dus reeds verlopen

Weer een dagaanbieding gemist? Schrijf je in voor ons nieuwsbrief onderaan deze website. En mis nooit weer een aanbieding.

Beleef Pasen met de muzikale diepgang van de Matthäus Passion (Bach) of The Messiah (Händel) in het Koninklijk Concertgebouw

Wil jij Bachs Matthäus Passion echt beleven en ervaren wat een 'live' uitvoering met een mens kan doen? Kom dan op zondagavond 27 maart luisteren naar Matthäus Passion onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink in de mooiste concertzaal van Nederland, het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Of wil je een liever een meesterwerk van Händel bijwonen? Barok-specialist Leusink voert je maandagavond 28 maart mee in de indrukwekkende sfeer van Händels The Messiah.

Jij kunt er bij zijn! Je hebt al een toegangsbewijs voor een van de twee uitvoeringen voor slechts € 35! 

Matthäus Passion
De Matthäus Passion is Bachs meesterwerk en geldt in Nederland als de favoriete compositie in de tijd rond Pasen. Dirigent Leusink mag zich met recht een Bach-specialist noemen nu hij ruim 400 maal dit meesterwerk dirigeerde. Deze ervaring is meteen terug te horen tijdens de dynamische uitvoeringen met zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Uniek! Het orkest bespeelt authentieke barokinstrumenten uit Bachs tijd.

The Bach Orchestra of the Netherlands bespeelt authentieke instrumenten uit Bachs tijd en behoort tot de top van Europese barokorkesten. De zorgvuldige keuze van (inter)nationale solisten is van grote waarde voor deze gepassioneerde uitvoeringen van Bachs meesterwerk. De Belgische evangelist Robert Luts is ongeëvenaard 'verteller', de Christus-rol wordt door Nederlandse bas Henk van Heijnsbergen op indrukwekkende wijze gezongen.


Bezetting

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Robert Luts - Evangelist
Henk van Heijnsbergen - Christus
Olga Zinovieva - sopraan
Jana Mamonova - sopraan
Sytse Buwalda - countertenor
Martinus Leusink - tenor
Jasper Schweppe - bas

Pieter Jan Leusink - dirigent


The Messiah
Bij de première van Händels The Messiah in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de koning geïmponeerd op bij het 'Halleluja' om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Deze uitvoering brengt, mede door de prachtige akoestiek van de uitgekozen zalen en kerken de unieke sfeer die Händels Messiah zo typeert.

Wil je Händels Messiah écht beleven en ervaren wat een 'live' uitvoering met je kan doen, kom dan luisteren. De uitzonderlijke talenten van de ruim 50 professionele musici dragen zorg voor een uitvoering die intens, krachtig, ontroerend, meeslepend en indrukwekkend zal zijn.

Bezetting

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva - sopraan
Jana Mamonova - sopraan
Sytse Buwalda - countertenor
Martinus Leusink - tenor
Andrew Slater - bas

Pieter Jan Leusink - dirigent 

Dagaanbieding in je E-MAIL