Dagaanbiedingen overzicht dagaanbiedingsms.nl

Huis verkopen? Doe het zo!

Huis verkopen

Tip 1 – Repareer alle noodzakelijke dingen

De eerste indruk is het belangrijkst, zowel op de foto’s als in het echt. Reparaties zijn daarom essentieel, omdat deze de verkoop van je woning echt kunnen maken of breken. En dan niet alleen de zichtbare gebreken, maar ook de mankementen die niet zo snel opvallen. Denk bijvoorbeeld aan piepende deuren, of de krakkemikkige scharnieren van een raam dat hierdoor niet goed werkt. Het lijkt kleinzerig, maar potentiële kopers haken hierdoor af, omdat het irritatie opwekt.

Tip 2 – Voorkom verborgen gebreken

Weet je eigenlijk niet helemaal zeker wat voor geborgen gebreken je huis heeft? Laat dan een bouwtechnische keuring doen! Zo ben je het hele proces een stapje voor, omdat je duidelijk kunt aangeven bij de verkoper wat er nog moet gebeuren en je je verkoopstrategie hier ook op kunt aanpassen. Zo weet de koper waar hij of zij van tevoren aan toe is, en geef jij een betrouwbare indruk. Verborgen gebreken zijn bijvoorbeeld: asbest/houtworm, problemen met de fundering, verrotte dakconstructie, vervuilde grond of niet zichtbare scheuren in vloeren of muren.

Tip 3 – Zorg voor een goed onderhoud van de tuin

Heb je een huis met een tuin? Doe hier dan in de verkoop ook je voordeel mee! Met een mooi onderhouden tuin, trek je ook meer kopers. Je schetst namelijk het beste plaatje, dus hoe de tuin er uit blijft zien met goede zorg. En dat betekent niet dat je alle planten moet vervangen of het gras moet millimeteren, maar kleine aanpassingen doen wonderen. Denk bijvoorbeeld aan: grasmaaien, heggen snoeien, laaghangende takken weghalen, onkruid wieden en aanslag op de tegels verwijderen.

Tip 4 – Zorg voor een lichte, frisse uitstraling van de woning

Wat voor smaak je ook hebt qua kleur en uitstraling, lichtinval is een van de meest gewenste punten op het lijstje van kopers. Lichte kleuren maken een woning ruimer, terwijl donkere kleuren ruimten juist kleiner doen lijken. Met een paar simpele aanpassingen in je woning maak je het ruimtelijker in huis. Denk bijvoorbeeld aan het lichter schilderen van een aantal muren terwijl de rest donkerder is, of de keukenaccessoires in een donkere keuken juist een lichtere kleur te geven. Meer variatie trekt ook meer kopers!

Tip 5 – Stel een realistische verkoopprijs op

Vindt je het moeilijk om een realistische verkooprijs te bedenken? Ga dan eens op onderzoek uit, voordat je met een verkoopmakelaar in gesprek gaat. Kijk bijvoorbeeld naar andere woningen die in de buurt te koop staan, of wat er recent verkocht is. Er zijn tegenwoordig veel verkoopwebsites voor woningen, zodat je makkelijker kunt vergelijken.

Tip 6 – Verzamel plattegronden en bouwtekeningen van je woning

Dit is het moment om plattegronden en bouwtekeningen van je huis bij elkaar te zoeken. De kopende partij heeft hier namelijk veel aan, omdat zo duidelijk wordt wat de woning inhoudt én wat de mogelijkheden zijn. Het geeft ook een professionele indruk als verkoper, omdat je niet zomaar een huis verkoopt maar ook weet wat erin zit. En dat geeft vertrouwen.

Tip 7 – Huisbezoek in aantocht? Geef je woning een opfrisbeurt

Wanneer je potentiële kopers op bezoek krijgt, dan wil je natuurlijk dat zij enthousiast zijn zodra de voordeur wordt opengedaan. Dus: ruim je huis netjes op, maak de verschillende kamers schoon en zorg voor sfeer in huis. Een mooie plaid op de bank, een verse bos bloemen op tafel: dit zijn de details die het maken en die je huis nét dat extra beetje sfeer geven.

x